Internacional 17/09/2013

L'autor de la matança de Washington va actuar sol

La policia descarta l'existència d'un altre sospitós, tal com havia dit en un principi. En el tiroteig van morir 13 persones, l'assaltant inclòs

Reuters
2 min

WashingtonAaron Alexis ha estat l'únic autor del tiroteig d'aquest dimarts a la seu del Comandament Naval a Washington que ha deixat 13 morts. La policia seguia la pista d'un còmplice de l'atac, però unes hores després les autoritats han assegurat que no hi havia més sospitosos i que Alexis va actuar sol. La policia el va abatre poc després del tiroteig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia va seguir inicialment la pista de dos fugitius, però després de trobar-ne i identificar-ne un, van descartar que estigués implicat en l'atac.

Alexis, de 34 anys, va servir a l'exèrcit entre el 2007 i el 2010 i va ser expulsat per mala conducta. El tiroteig ha despertat els dubtes sobre la seguretat a la seu del Comandament Naval, situat a 1,6 quilòmetres del Capitoli i a 5 quilòmetres de la Casa Blanca.

Alexis treballava per a una altra empresa subcontractada pel Comandament Naval i tenia accés a l'edifici. Un portaveu de les forces de seguretat va manifestar la possibilitat que Alexis agafés les armes del recinte, malgrat que les autoritats encara no ho han confirmat.

El tiroteig d'aquest dimarts a la seu del Comandament Naval de Washington és el pitjor atac en una instal·lació militar dels Estats Units des del 2009, quan alt cap de l'exèrcit va matar 13 persones a Texas i en va ferir 31.

Aquest atac podria reobrir el debat sobre la possessió d'armes als Estats Units, després també que el desembre del 2012 morissin 26 persones en un atac a l'escola de Connecticut.

Alexis ja va ser detingut el 2004 per disparar en una fàbrica de pneumàtics. El tiroteig de dimarts va obligar a tancar durant unes hores el Congrés i el Senat dels Estats Units. Es van arribar a suspendre alguns vols de l'Aeroport Nacional Ronald Reagan i van tancar durant unes hores algunes escoles i edificis administratius per precaució.

stats