Palestina
Internacional 16/09/2011

Abbas ratifica que demanarà al Consell de Seguretat de l'ONU el reconeixement de l'estat Palestí

L'Autoritat Palestina tirarà endavant malgrat el veto anunciat pels Estats Units. Dos terços dels països del món avalen la iniciativa

Redacció
1 min
El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas a Ramal·la / ALJAZIRA

BarcelonaMahmud Abbas, president de l'Autoritat Palestina, ha dit aquest divendres en un discurs televisat des de Ramal·la que recorrerà a les Nacions Unides per "parlar de la tortura que patim sota l'ocupació israeliana". El president palestí ha dit que recorreran al "dret legal a aconseguir el reconeixement de ple dret de Palestina a l'ONU. Ha ratificat que reclamaran el reconeixement de Jerusalem Est com a capital de l'estat independent palestí, en base a les fronteres de 1967.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abu Mazen, sobrenom amb què se'l coneix a palestina, ha ratificat que demanarà al consell de Seguretat de l'ONU el reconeixement de l'Estat palestí, encara que els Estats Units han anunciat que exerciran el dret a veto. El president palestí ha recordat que dos terços dels països del món recolzen la iniciativa. Amb aquest discurs Abbas posa fi a les especulacions sobre si l'Autoritat Palestina mantindria la reivindicació malgrat les fortes pressions dels Estats Units i la Unió Europea, que han intentat evitar la votació argumentant que incrementarà a les tensions a la regió.

stats