MÓN
Internacional 31/12/2010

Abbas diu que amb bona voluntat Palestina serà estat el 2011

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, ha assegurat en una entrevista que publica aquest divendres un diari brasiler que, si hi ha "bona voluntat a la comunitat internacional " Palestina serà acceptat com a Estat per l'ONU el 2011.

Efe
1 min
Mahmud Abás

BRASÍLIAEl president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, ha assegurat en una entrevista que publica aquest divendres un diari brasiler que, si hi ha "bona voluntat a la comunitat internacional " Palestina serà acceptat com Estat per l'ONU el 2011.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hi ha alguns senyals internacionals i regionals que el conflicte entre Palestina i Israel acabarà el 2011", ha dit Abbas al diari Correio Braziliense.

El líder palestí es troba a la capital brasilera per assistir demà als actes d'investidura de la presidenta electa, Dilma Rousseff, qui rebrà el càrrec de mans de Lula da Silva. A Brasília, ha assistit al lloc on es construirà l'ambaixada de Palestina, on ha col·locat la primera pedra de l'edificació.

Abbas, malgrat el seu optimisme, ha aclarit que l'ANP no té intencions de presentar, de moment, cap comanda formal a les Nacions Unides en relació amb el reconeixement de Palestina com a Estat.

Tot i això, ha recordat que el president dels Estats Units, Barack Obama, va dir que, "al setembre de 2011, l'Estat Palestí seria membre ple de l'ONU".

stats