TRAGÈDIA A L'ÀFRICA
Internacional 04/06/2012

Accident aeri a Nigèria amb més de 150 morts

Commoció a Nigèria pel tercer accident aeri més greu de la història del país. Tota la tripulació d'un avió comercial nigerià hauria mort en estavellar-se en un barri residencial a la capital econòmica, Lagos.

M.f.
2 min
Habitants del barri residencial d'Iju, a Lagos, inspeccionant les restes de l'avió comercial estavellat quan es disposava a aterrar.

BARCELONAUn dels motors econòmics de l'Àfrica va viure ahir una tragèdia, per desgràcia recurrent a tot el continent. Un avió de passatgers va estavellar-se contra un edifici de dues plantes a Lagos, la capital nigeriana, quan estava fent les maniobres d'aterratge. Almenys 159 persones haurien mort: tots els tripulants i passatgers a bord, així com també la gent que era al lloc de l'impacte, segons va informar la cadena local African Independent Television, a l'espera d'un balanç oficial. Es tracta del tercer accident més greu d'aviació de la història de Nigèria, si es tenen en compte aquestes dades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El director de l'Autoritat Nigeriana d'Aviació Civil, Donald Demuren, va confirmar el sinistre i va afegir que creia que no hi havia supervivents entre els 153 passatgers i els sis tripulants de l'aparell. L'accident va provocar una gran columna de fum al barri residencial d'Iju, on va estavellar-se la nau, i va incendiar diversos edificis.

Tres dies de dol

El president de Nigèria, Goodluck Jonathan, just abans de dirigir-se al lloc dels fets va decretar tres dies de dol nacional, que s'han sumat al dia ja decretat per l'atemptat en una església al nord del país dissabte, que va fer almenys 12 morts.

Coincideix també que es tractava del segon accident d'un avió nigerià en les últimes 24 hores. Una aeronau de càrrega d'Allied Air va sortir de la pista en el moment d'aterrar dissabte a Accra, la capital de Ghana, i va xocar contra un autobús. En el sinistre van morir deu persones.

L'avió sinistrat a Lagos era propietat de la companyia nigeriana Dana Air, segons va informar una font de l'empresa a Reuters -que no es va voler identificar-, i provenia de la capital nigeriana, Abuja. En el moment de l'accident es disposava a aterrar a Lagos, una de les ciutats més poblades de tot el continent, després de 60 minuts de vol.

En el moment de tancar aquesta edició no s'havien aclarit els motius del sinistre. La premsa local apuntava a un problema humà o tècnic, ja que en el moment de l'accident el cel estava totalment serè.

stats