Internacional 06/03/2011

Acord entre el Fine Gael i els laboristes per formar govern de coalició a Irlanda

El nou executiu aplicarà retallades en el sector públic per reduir el dèficit

Acn
1 min

DublínEl partit de centredreta Fine Gael, clar guanyador de les eleccions a Irlanda, ha arribat a un acord amb els laboristes per formar un nou govern de coalició una setmana després de la celebració dels comicis, segons ha informat el designat com a primer ministre Enda Kenny. Amb els ajuts de la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI), el nou govern s'ha marcat l'objectiu de reduir el dèficit fins al 3% del PIB el 2015, un termini aprovat per Brussel·les, segons informa Reuters. Els dos partits s'han compromès a aprimar l'administració amb la reducció de milers de llocs de treball en el sector públic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Fine Gael, principal partit de l'oposició en la darrera legislatura, es va imposar clarament en les eleccions del passat diumenge i té davant seu el repte de recuperar la confiança dels irlandesos i reduir l'alt dèficit públic que, fa uns mesos, va obligar a demanar assistència a la UE i al FMI.

El partit d'Enda Kenny ha tancat aquesta passada nit un acord amb els partits laboristes, que sumen 35 escons a la cambra legislativa, per fer un govern de coalició que prendrà el relleu de l'executiu de Brian Cowen. El seu partit, el Fianna Fáil, que ha governat els darrers 14 anys a Irlanda, va patir una patacada als comicis castigat per la precària situació econòmica del país.

Els dos partits que governaran el país s'han compromès a retallar 25.000 llocs de treball en el sector públic en el disseny de la nova administració irlandesa. Segons Reuters, el govern descarta nous impostos sobre l'activitat productiva i intentarà no vendre actius estratègics. La coalició s'aprovarà formalment aquest diumenge i la primera reunió de l'executiu se celebrarà dimecres.

stats