Aràbia Saudita
Internacional 04/02/2012

Una activista saudita denuncia el ministeri de l'Interior per prohibir conduir a les dones

Samar Badaui ja havia reivindicat el dret femení a presentar-se a les eleccions. La seva demanda va ser acceptada pel rei saudita

Efe
1 min

RiadL'activista saudita Samar Badaui ha presentat aquest dissabte una denúncia contra el ministeri de l'Interior perquè prohibeix que les dones obtinguin el permís de conduir. El seu marit, Walid Abuljeir, també activista pro-drets humans, ha assegurat que la denúncia "no té precedents" en la història de l'Aràbia Saudita.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La llei islàmica que imposa la segregació de sexes en espais públics i restringeix el dret de les dones de conduir o viatjar fora del país sense un home de la família o tutor és aplicada rigorosament a l'Aràbia Saudita. El 2011, diverses dones van seguir el moviment "Conduiré el meu automòbil", originat a les xarxes socials, i van ser detingudes per posar-se al volant dels seus cotxes.

No és la primera vegada que Samar Badaui emprèn accions legals contra el ministeri de l'Interior. L'any passat, l'activista va reivindicar el dret de les dones a presentar-se com a candidates a les eleccions municipals del seu país. Gràcies a la seva demanda, el rei saudita, Abdal·lah bin Abdalaziz, va decidir permetre la participació de les dones en les eleccions municipals, tant en condició de votants com de candidates.

El marit de Badaui ha declarat que el tribunal on la seva dona ha presentat la denúncia haurà de resoldre el pròxim dissabte si accepta o no el requeriment.

stats