Veneçuela
Internacional 12/05/2012

Acusen l'autor d'uns mots encreuats d'incitar l'assassinat del germà d'Hugo Chavez

Les solucions del passatemps incloïen el nom del germà del president veneçolà i les paraules "assassinin" i "ràfega". La polèmica l'ha creat la televisió Iguana TV, coneguda per arremetre contra l'oposició

Agències
1 min
Les paraules que amaguen el "complot" d'assassinat / Iguana TV

Caracas @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un veterà autor de mots encreuats veneçolà ha estat acusat d'amagar un missatge en un dels seus passatemps per incitar l'assassinat del germà del president Hugo Chavez.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'acusat, Neptali Segovia, ha estat interrogat pels serveis d'intel·ligència veneçolans després que la televisió estatal l'acusés de teixir un complot a “l'estil de la Segona Guerra Mundial”, segons va dir el presentador Miguel Perez Pirela, el personatge que ha generat la polèmica en el seu programa a Iguana TV.

Pirela, conegut per dedicar-se a carregar contra l'oposició, va convidar els teleespectadors a comentar el “complot” a Twitter utilitzant el hashtag #oposiciongolpista. La seva acusació es basa en que el passatemps publicat pel diari 'Ultimas Noticias' incloïa el nom del germà del president, Adan, i les paraules “assassineu” i “ràfega”.

L'autor dels passatemps ha negat les acusacions. “Sóc el primer que vol clarificar això, no tinc res per amagar, la meva feina l'he feta durant 17 anys i només té una intenció cultural i educativa, és transparent”, ha dit Segovia.

L'incident ha estat rebut amb comicitat per alguns sectors, tot i que el cas demostra la polarització de l'ambient al país, on Chavez ha acusat diverses vegades els líders de l'oposició de preparar accions violentes de cara a les eleccions presidencials de l'octubre.

stats