ALEMANYA
Internacional 30/07/2013

Nou escàndol per plagi a Alemanya: ara s'acusa el president del Bundestag

Norbert Lammert es defensa de les acusacions i demana ell mateix que es revisi la seva tesi doctoral

Efe
1 min
Acusen el president del Bundestag de plagiar la seva tesi doctoral

BerlínEl president del Bundestag (equivalent al Congrés dels Diputats), Norbert Lammert, ha sigut acusat a internet d'haver plagiat part de la seva tesi doctoral. La notícia també ha sigut publicada pel diari alemany 'Die Welt'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Lammert, però, ha dit en declaracions al mateix diari que ha demanat a la Universitat de Bochum que revisi i comprovi la tesi que va presentar en aquest centre als anys setanta.

Lammert és membre del partit Unió Cristianodemòcrata (CDU), el mateix partit que Angela Merkel, i se l'acusa d'incloure textos en diferents pàgines de la seva tesi sense citar adequadament les fonts.

Els plagis, un maldecap per a Merkel

No seria el primer cop, però, en cas que es confirmés, que un polític alemany plagia alguns dels seus treballs. L'executiu d'Angela Merkel ha hagut de fer front els darrers anys a altres casos de plagi com els que van esquitxar l'exministra d'Educació, que va copiar part de la seva tesi i que va acabar deixant el càrrec a principis de 2013.

El 2011 també va dimitir l'aleshores ministre de Defensa alemany, Karl Theodor zu Guttenberg, a qui la Universitat de Bayreuth va retirar el títol de doctor després d'haver descobert cites plagiades a la seva tesi.

stats