Publicitat
Publicitat

Afganistan

La dura història de supervivència de Bibi Aisha

La jove afganesa amb el nas desfigurat que va ser portada de la revista 'Time' lluita cada dia per adaptar-se a la seva nova vida als Estats Units. Pateix un trastorn de la personalitat i una greu absència d'autoestima

Es va fer famosa gràcies a una portada de la revista 'Time' però ja fa molt temps que ningú parla d'ella. La jove afganesa Bibi Aisha, amb el nas desfigurat com a càstig per haver intentat fugir del seu marit, viu ara un moment difícil de la seva vida. Amb només vint anys, procura adaptar-se a la seva nova vida als Estats Units. S'hi va instal·lar després de sotmetre's a una cirurgia per reconstruir-li el nas, però de moment encara ha de dur una pròtesi. Aisha s'haurà de sotmetre a una operació definitiva, però encara no se sent preparada.

La seva nova vida no és fàcil. Viu amb una família d'acollida i l'organització Dones per les Dones Afganeses l'acull en un centre des d'on l'ajuden a adaptar-se als EUA i a formar-se acadèmicament.

Les dures tragèdies que ha hagut de sobreviure Aisha, però, l'han dut a desenvolupar un trastorn de la personalitat, diagnosticat per la seva psiquiatra. Li costa relacionar-se i pateix una profunda absència d'autoestima.

La cadena de televisió americana CNN li dedica un reportatge a la seva pàgina web, en què se'ns descobreix el dia a dia d'aquesta jove que, maltractada per la vida, lluita dia a dia per estimar-se a si mateixa i al nou món que la rodeja.

Més continguts de