Internacional 27/08/2012

Els talibans decapiten disset persones per organitzar una festa privada

Quinze homes i dues dones han aparegut aquest dilluns decapitats a la província de Helmand, al sud de l'Afganistan. La matança, que no ha estat reivindicada, s'atribueix a una represàlia dels talibans

Reuters
1 min
Soldat afganès patrulla amb les forces de l'OTAN

KandaharFonts oficials afganeses han explicat que les víctimes participaven en una festa amb música i ball, diumenge a la nit, en un domicili particular a la província de Helmand, al sud de l'Afganistan, quan un grup de talibans hauria irromput a la casa per aturar el que en altres ocasions ja han qualificat de "festes salvatges". Els quinze homes i les dues ballarines que actuaven a la festa van morir decapitats, segons ha explicat el governador de la zona.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No és el primer atac d'aquest tipus que protagonitzen grups armats dels talibans. El mes de juny passat van irrompre en un hotel pròxim a Kabul, on van assassinar una vintena de persones. Els talibans van reivindicar aleshores l'atac com a represàlia per les festes que s'hi organitzaven.

En les últimes hores, deu soldats afganesos també han mort en atacs de la insurgència talibana a la mateixa província de Helmand.

stats