Internacional 11/07/2012

Manifestació a Kabul per l'execució pública d'una dona

Unes 200 dones han protestat a la capital afganesa per l'execució d'una noia de 22 anys acusada d'adulteri, l'assassinat de la qual va ser enregistrat en vídeo i després difós pels mitjans de comunicació internacionals

Efe
1 min
Protestes a Kabul

KabulUns centenars de dones i homes s'han manifestat pels carrers de Kabul, la capital afganesa, amb crits contra els talibans i exigint al govern de Hamid Karzai que prengui mesures per aturar la violència contra les dones. La protesta s'ha convocat després que els mitjans de comunicació internacionals difonguessin, el 7 de juliol passat, les imatges d'una execució a trets d'una noia de la província de Parwan, al nord del país, a qui acusaven d'adulteri. La jove va morir agenollada davant la mirada d'un centenar d'homes i va rebre fins a deu trets.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les manifestants han començat la marxa davant la seu del ministeri de la Dona per dirigir-se fins a les oficines de les Nacions Unides a Kabul. "Volem que el govern emprengui accions per aclarir els fets i portar els culpables davant la justícia" ha declarat a l'agència EFE una funcionària del ministeri de la Dona que no ha volgut donar el seu nom. Tot i que els talibans neguen cap relació amb aquest assassinat, l'execució de dones acusades d'adulteri va ser una pràctica habitual durant el seu règim, entre el 1996 i el 2001.

stats