Internacional 14/09/2011

Almenys 11 morts per l'atac coordinat talibà a Kabul

Els atemptats van començar aquest dimarts i els tirotejos han acabat aquest matí. Entre les víctimes hi ha tres nens

Efe
1 min
Oficials afganesos desallotgen la zona després dels atemptats, a Kabul / EFE

KabulAlmenys 11 civils afganesos han mort –entre ells tres nens– i 19 persones més han resultat ferides per l'atemptat coordinat d'un comando talibà a Kabul, que va començar aquest dimarts i ha acabat aquest matí, segons ha confirmat a Efe un portaveu de la missió de l'OTAN a l'Afganistan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ambaixada nord-americana i la seu de l'OTAN a Kabul, a més d'altres edificis propers a la plaça Abdul Haq de la capital afganesa, van ser atacades aquest dimarts en una acció reivindicada pels talibans. En l'atac, dut a terme per nou talibans, es van llançar diversos coets i es va produir un tiroteig. Els talibans anaven vestits amb burques per evitar ser vistos pels controls policials.

L'atac va arribar setmanes després d'un atemptat suïcida contra la seu del British Council de Kabul, que va causar la mort de 12 persones, el 19 d'agost, dia de la independència de l'Afganistan de l'Imperi Britànic. Aquesta acció també va ser reivindicada pels talibans. Les dues accions s'han produït després que comencés el traspàs de les tasques de seguretat de les forces ocupants a l'exèrcit afganès.

A més de diverses ambaixades i el quarter general de l'OTAN a l'Afganistan, en la zona de l'atac hi havia diversos edificis governamentals i el palau presidencial.

stats