Líbia
Internacional 26/08/2011

La Unió Africana no reconeix el Consell Nacional de Transició (CNT) libi

El Consell de Pau demana que es formi un govern unitari mentre que vint països sí que han reconegut el CNT de manera individual

Reuters
1 min

Adis AbbebaLa Unió Africana (UA) no reconeix el Consell Nacional de Transició (CNT) libi, segons ha conclòs el Consell de Pau i Seguretat. La quinzena de membres que pertanyen a aquest consell s'han reunit aquest divendres d'urgència a la seu de la UA a Addis Abeba, a Etiòpia, en una tensa cimera.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president d'aquest òrgan, Ramtane Lamamra, ha dit que "el Consell anima a tots els libis a formar un govern transitori d'unitat que aleshores serà benvingut al seu lloc a la UA". L'organisme vol que les parts del conflicte s'asseguin a negociar per "trobar solucions pacífiques", segons el comunicat que ha emès Lamamra.

En els darrers dies, una vintena dels membres de la UA han reconegut el CNT de manera individual. Pel cap d'estat de Sudàfrica, Jacob Zuma, que encapçala el sector contrari a reconèixer el CNT, aquests països ho han fet "en base a la seva política de sobirania" i considera que "la UA està unida en la seva posició". Reflexiona que a Líbia "les forces del CNT estan ocupant Trípoli i diuen que controlen la ciutat, però els combats continuen".

En els darrers dies, els combatents del CNT s'han fet amb el control de gairebé tota Trípoli i del que era fins ara la residència de Gaddafi a la capital líbia.

stats