Air France deixa de sobrevolar Iraq per qüestions de seguretat

L'aerolínia evita d'altres regions immerses en conflictes

La companyia francoholandesa Air France -KLM ha indicat avui que ha deixat de sobrevolar Iraq per les condicions d'inseguretat que hi ha en aquest país i tenint en compte les informacions sobre riscos per als avions .

Un portaveu d'Air France- KLM ha assenyalat a Efe que l'aerolínia no vola a l'espai aeri iraquià "des de la setmana passada" i que arran d'aquest canvi, l aerolínia " adapta el seu pla de vols " a les informacions internes i a les recomanacions rebudes dels governs i de l'Organització d'Aviació Civil Internacional ( OACI ) .

El portaveu no ha matisat si la decisió era el resultat d'una directiva del govern francès o d'altres autoritats . En el rerefons d'aquesta decisió es troba l'avió de Malaysia Airlines que , segons els primers elements , va ser derrocat per un míssil quan passava per la zona controlada pels pro-russos a l'est d'Ucraïna .

Per raons de seguretat, els avions d'Air France- KLM ja no utilitzaven l'espai aeri de Síria , Líbia , l'est d'Ucraïna i Crimea , i ara tampoc el de l'Iraq .

Iraq travessa una greu crisi arran de l'ofensiva sunnita al nord del país , on els jihadistes de l'Estat Islàmic ( EI ) van prendre la ciutat de Mossul el passat 10 de juny i on continuen enfrontant-se a les forces governamentals per avançar en les seves conquestes .

L'EI va declarar a finals de juny un " califat islàmic " en els territoris sota el seu control a Síria i l'Iraq , enmig dels temors per un augment de la violència sectària

Més continguts de