Internacional 16/05/2011

Ajornen la vista preliminar d'Strauss-Kahn per buscar-li esgarrapades i fer proves d'ADN

La policia ha fet passar el director de l'FMI per una roda de reconeixement en què la cambrera denunciant l'ha identificat com l'home que la va intentar violar

Redacció
2 min
Dominique Strauss-Khan

Nova YorkL'audiència preliminar per a la presentació formal de càrrecs contra el director gerent de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, s'ha ajornat aquest dilluns a la matinada -hora catalana- a petició de la policia de Nova York, que vol sotmetre l'acusat a més proves.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons indiquen els diaris The Wall Street Journal i The New York Times, els investigadors volen que un metge forense examini el detingut per comprovar si té marques d'esgarrapades o algun altre senyal de lluita, que encaixarien amb el relat de la cambrera que l'ha denunciat per intent de violació. També volen fer proves d'ADN.

Parel·lelament, el portaveu del Fons Monetari Internacional (FMI), Bill Murray, ha anunciat que, a la vista de l'alentiment del procés que ha de portar Satrauss-Kahn davant d'un jutge, que ha de decidir quines mesures cautelars li imposa, l'organisme ha ajornat la reunió urgent que tenien prevista per abordar el cas, informa l'agència EFE. De moment, es fa càrrec de l'FMI el seu número dos, el nord-americà John Lipsky, que a l'agost deixa l'organisme perquè se li acaba el mandat.

De moment, la investigació continua i la cambrera que l'ha denunciat ja l'ha assenyalat en una roda de reconeixement organitzada per la policia.

Tanmateix, segons han avançat els seus advocats, Ben Brafman i William Taylor, el director de l'FMI es declararà no culpable dels càrrecs quan comparegui davant d'un jutge.

Segons el portaveu de la policia de Nova York, Paul Browne, la denunciant, de 32 anys, manté que ella va entrar a la suite de Strauss-kahn a netejar-la i creia que no hi havia ningú. Però el director de l'FMI va sortir del bany nu, s'hi va abraonar i va intentar violar-la, retenint-la per la força fins que ella va aconseguir deixar-se anar i fugir. La noia va explicar als seus companys el que havia passat i ells van trucar a la policia. Quan els agents van arribar a l'hotel, Strauss-Kahn ja no hi era, però s'havia descuidat a l'habitació el telèfon mòbil i altres objectes personals, suposadament en marxar precipitadament després de l'incident.

Segons The Wall Street Journal, quan Strauss-Kahn va veure que s'havia deixat el telèfon va trucar a l'hotel per preguntar si l'havien trobat. Un dels responsables de seguretat de l'establiment li va contestar que sí i li va preguntar on era, amb l'excusa de tornar-li l'aparell. Així van saber que era a l'aeroport JKF a punt d'agafar un vol. La policia s'hi va presentar i el va fer baixar de l'avió, que ja era a punt de sortir cap a París.

stats