Al-Assad i Putin es reuneixen per planificar l'organització política de Síria

El líder del Kremlin assegura que l'operació militar de Rússia al país "està arribant al final"

El president de Rússia, Vladímir Putin, i el de Síria, Baixar al-Assad, s'han reunit aquest dimarts a la ciutat russa de Sotxi per parlar de la guerra que assola aquest país de l'Orient Mitjà des de l'any 2011.

El líder rus ha explicat que l'objectiu de la reunió és "debatre els principis fonamentals de l'organització del procés polític, així com la celebració del Congrés dels pobles de Síria, que compta amb el seu suport", segons ha informat l'oficina de premsa de la presidència russa.

Per la seva banda, el president sirià ha agraït a Putin l'ajuda per preservar la integritat territorial i la independència del seu país.

A més, Baixar al-Assad ha destacat que l'operació militar que està duent a terme Rússia al seu país des de fa poc més de dos anys s'està desenvolupant "amb molt d'èxit", ja que "ha permès alliberar moltes regions dels terroristes".

D'accions militars a processos polítics

Les últimes victòries del govern sirià han permès "impulsar l'arranjament polític al país", segons paraules d'Al-Assad. El president de Síria espera que el suport de Rússia ajudi a garantir que no hi hagi ingerència estrangera en aquest procés.

Per la seva banda, Putin ha remarcat que el més important ara és "passar als processos polítics". En aquest sentit, el líder del Kremlin ha explicat que l'operació militar que ha desenvolupat el seu país a Síria "està arribant al final".

Tot i així, Putin ha subratllat que el terrorisme és un problema global i que la victòria definitiva "encara està molt lluny".

Més continguts de