Síria
Internacional 04/08/2011

Al-Assad dóna pas al multipartidisme, sense deixar de reprimir amb foc real les protestes

L'anunci de la reforma arriba l'endemà que el Consell de Seguretat de l'ONU condemnés el règim sirià per la violenta repressió contra la població civil. Els decrets imposen que els nous partits hauran de basar-se en "la democràcia i en els mitjans pacífics"

Efe
1 min

El CaireEl president sirià Baixar Al-Assad ha llençat avui un decret que obre oficialment el seu país al multipartidisme, cinc mesos després de l'inici de les protestes en favor de les reformess i hores després de rebre la condemna del Consell de Seguretat de l'ONU.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els decrets legislatius emesos són el número 100 i el 101, referits a la llei de partits i la llei d'eleccions generals, respectivament.

Segons aquests decrets, els partits "es basen en la democràcia i en els mitjans pacífics, i han de respectar la Constitució, els drets i les llibertats públiques".

A més, quedarà prohibit qualsevol partit amb base religiosa, sectària o tribal.

L'aprovació de les reformes arriba després que la passada nit el Consell de Seguretat de l'ONU condemnés el règim sirià per la violenta repressió contra la població civil i demanés l'aturada immediata de la violència.

Des de mitjans de març, unes 1.600 persones han perdut la vida als carrers sirians a mans de les forces de seguretat.

stats