Palestina
Internacional 08/08/2011

Una investigació d'Al-Fatah acusa a Dahlan d'haver ajudat a emmetzinar a Yaser Arafat

L'home fort del moviment palestí a Gaza, Mohamed Dahlan, hauria enviat medicaments amb verí a l'històric 'rais' poc abans que morís en un hospital francès

Efe
1 min

JerusalemUna comissió d'investigació del moviment palestí Al-Fatah acusa en un informe a l'exhome fort de l'organització a Gaza, Mohamed Dahlan, d'haver ajudat a assassinar amb verí a l'històric "rais" Yaser Arafat. El document, de 118 pàgines, vincula també a Dahlan a diversos intents d'assassinat d'altres líders palestins i a un pla colpista a Cisjordània.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l'informe, l'abans líder palestí caigut en desgràcia per "actes criminals" sense especificar, segons Al-Fatah, o per haver gosat criticar el president Mahmud Abbas, segons els seus defensors, va participar en l'enviament d'un medicament emmetzinat a Arafat poc abans que morís en un hospital francès el 2004 per causes encara desconegudes.

La mort del mític 'rais' continua envoltada de cert misteri, amb teories que van des de l'emmetzinament per part d'Israel, la més extesa als carrers de Palestina, fins a la SIDA, passant per una cirrosis no vinculada a l'alcohol.

stats