LÍBIA
Internacional 27/02/2011

Gaddafi torna a prometre que es quedarà a Líbia i condemna les sancions del Consell de Seguretat

"Líbia és segura, no hi ha conflictes", ha dit el dictador en una entrevista a la televisió sèrbia. "El Consell de Seguretat de l'ONU no pot saber si Trípoli és segura", ha afegit.

Reuters
1 min
El líder libi Moammar al-Gaddafi.

ZewiyaEl líder libi, Muammar al-Gaddafi, ha tornat a prometre aquest diumenge que es quedarà a Líbia i ha responsabilitzat els estrangers i, de nou, al-Qaida, dels disturbis que estan posant en perill la continuïtat dels seus 41 anys de règim autoritari, segons un resum d'avançament sobre l'entrevista que li ha fet la televisió sèrbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, que hauria estat gravada a l'oficina de Gaddafi a Trípoli, el líder també ha condemnat el Consell de Seguretat de les Nacions Unides perquè li ha imposat sancions i ha autoritzat el Tribunal Penal Internacional perquè iniciï una investigació sobre els crims comesos pel règim. "Líbia és segura, no hi ha conflictes", ha dit el dictador en una entrevista a la televisió sèrbia. "El Consell de Seguretat de l'ONU no pot saber si Trípoli és segura", ha afegit.

Tot plegat, enmig d'un clima en què l'oposició s'acosta cada cop més a Trípoli, bastió on resisteix el dictador. Aquest diumenge els rebels han ocupat la ciutat de Zawiya, un punt clau a només 50 quilòmetres de la capital.

Mentrestant, l'anterior ministre de Justícia de Líbia, Mustafa Mohamed Abdel Jalil, està liderant la formació d'un govern provisional alternatiu a Líbia des de Bengazi, la segona ciutat del país, a l'est, que està sota el control de les forces opositores a Muammar al-Gaddafi.

stats