Emirats Àrabs
Internacional 08/06/2011

El número dos d'Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, crida a continuar la "jihad" començada per Bin Laden

L'egipci diu en un vídeo penjat al YouTube que han d'expulsar els "invasors de la terra de l'Islam". També dedica una oració fúnebre a Bin Laden

Agències
1 min

DubaiEl número dos d’Al-Qaida, l'egipci Ayman al-Zawahiri, es compromet a continuar la jihad ("guerra santa") contra occident, marcada per Osama Bin Laden, segons diu en un vídeo penjat al portal YouTube, citat avui pels serveis d'intel·ligència nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els EUA no s’enfronten ni a un individu ni a un grup, sinó a una nació en rebel·lió que ha despertat del seu somni en un renaixement jihadista més amenaçant que mai", assegura l'islamista radical, que també dedica una oració al fundador de la xarxa terrorista.

Segons el número dos d'Al-Qaida, considerat l'home que va radicalitzar a Bin Laden durant els anys 80, "hem de seguir amb la via de la jihad per expulsar els invasors de la terra de l'Islam".

Tot i que després de la mort del fundador d'Al-Qaida algunes veus apuntaven a l'egipci com a possible successor, finalment la xarxa terrorista va escollir el seu colaborar, Saif al-Adel.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats