Món
Internacional 04/06/2011

Soldats nord-americans maten un alt dirigent d'Al-Qaida que aspirava a substituir Bin Laden

Ilyas Kasmhiri, que algunes fonts apuntaven com a possible substitut de Bin Laden, ha estat mort al nord de Pakistan per un míssil nord-americà

Redacció
1 min

BarcelonaIlyas Kashmiri, un alt comandament d'Al-Qaida, ha mort per l'impacte d'un míssil llançat pels soldats nord-americans al nord de Pakistan. Kashmiri era un dels cinc homes més buscats al país, acusat d'alguns dels atemptats més sagnants dels darrers anys. La seva mort ha estat confirmada per oficials nord-americans . El que no ha pogut verificar l'exèrcit nord-americà és si hi ha hagut altres víctimes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un fax, un membre del grup que liderava Kashmiri, ha assegurat que un dels homes més buscats d'Al-Qaida ha mort com a 'màrtir' a les 11.15 del vespre de divendres i ha amenaçat amb venjar-se dels Estats Units.

Kashmiri encapçalava la llista que havien elaborat els Estats Units i el Pakistan. Els dos països col·laboraven en aquesta missió. L'èxit de l'operació podria ajudar a suavitzar les relacions entre ambdós països, després que els nord-americans decidissin unilateralment atemptar contra Bin Laden.

Kashmiri tenia 47 anys i s'assegurava que havia de substituir Bin Laden com a lider d'Al-Qaida. Se l'acusava d'haver participat en l'atemptat de Mumbai, en què van morir 160 persones.

stats