Publicitat
Publicitat

Al-Qaida amenaça l'àvia d'Obama, segons la publicació "Somalia Report"

L'exèrcit de Kenya ha incrementat les mesures de protecció a Sarah Obama

Al-Shabab, un grup insurgent somali vinculat a Al-Qaida, ha amenaçat Sarah Obama, l'àvia paterna del president nord-americà, Barack Obama. Així ho publica l'edició en línia de "Somalia Report", que explica que les autoritats de Kenya han incrementat les mesures de protecció de Sarah Obama a Kogelo, a l'oest del país, després que els Estats Units matés el líder d'al-Qaida, Osama bin Laden. "El grup terrorista pot voler buscar revenja per l'assassinat l'Osama. Per això ens prenem l'amenaça seriosament", ha explicat un portaveu de la policia local, Charles Owino.

La seguretat a Kenya, un dels principals aliats dels EUA a la regió en la lluita antiterrorista, s'ha intensificat els últimes dies. Els països de l'Àfrica de l'Est han patit sovint atacs terroristes, sobretot per part d'Al-Qaida. L'any 1998, les ambaixades nord-americanes de Kenya i Tanzània van patir dos atemptats en què van morir 224 persones, i el 2002, tres suïcides van fer-se esclatar a l'Hotel Mombasa, de Kanya, i van matar 15 persones. "L'amenaça no s'ha acabat i la nostra responsabilitat és protegir la vida i la propietat no només de Sarah Obama sinó de tots els ciutadans de Kenya", ha afirmat Owino.


Venjar la mort de Bin Laden

Aquest dissabte, al-Shabab ha jurat venjar la mort de Bin Laden, segons explica "Somalia Report". "Lluitarem fins al final, fins que cadascú mori com un màrtir o visqui amb dignitat en aquest món", ha afirmat el portaveu d'al-Shabab, Ali Mohamud Rage, des de Mogadiscio. El portaveu ha amenaçat per ràdio que la joia i l'alegria dels infidels es transformarà en llàgrimes de tristesa. "Això no són només paraules. Ho veureu", ha sentenciat.

Al-Shabab, un moviment radical islamista que va començar a lluitar fa vuit anys, forma part de la llista d'organitzacions terroristes dels Estats Units i ha crescut en poder i influència en els darrers anys.

Més continguts de