Internacional 07/05/2011

Al-Qaida amenaça l'àvia d'Obama, segons la publicació "Somalia Report"

L'exèrcit de Kenya ha incrementat les mesures de protecció a Sarah Obama

Acn
2 min

NairobiAl-Shabab, un grup insurgent somali vinculat a Al-Qaida, ha amenaçat Sarah Obama, l'àvia paterna del president nord-americà, Barack Obama. Així ho publica l'edició en línia de "Somalia Report", que explica que les autoritats de Kenya han incrementat les mesures de protecció de Sarah Obama a Kogelo, a l'oest del país, després que els Estats Units matés el líder d'al-Qaida, Osama bin Laden. "El grup terrorista pot voler buscar revenja per l'assassinat l'Osama. Per això ens prenem l'amenaça seriosament", ha explicat un portaveu de la policia local, Charles Owino.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La seguretat a Kenya, un dels principals aliats dels EUA a la regió en la lluita antiterrorista, s'ha intensificat els últimes dies. Els països de l'Àfrica de l'Est han patit sovint atacs terroristes, sobretot per part d'Al-Qaida. L'any 1998, les ambaixades nord-americanes de Kenya i Tanzània van patir dos atemptats en què van morir 224 persones, i el 2002, tres suïcides van fer-se esclatar a l'Hotel Mombasa, de Kanya, i van matar 15 persones. "L'amenaça no s'ha acabat i la nostra responsabilitat és protegir la vida i la propietat no només de Sarah Obama sinó de tots els ciutadans de Kenya", ha afirmat Owino.

Venjar la mort de Bin Laden

Aquest dissabte, al-Shabab ha jurat venjar la mort de Bin Laden, segons explica "Somalia Report". "Lluitarem fins al final, fins que cadascú mori com un màrtir o visqui amb dignitat en aquest món", ha afirmat el portaveu d'al-Shabab, Ali Mohamud Rage, des de Mogadiscio. El portaveu ha amenaçat per ràdio que la joia i l'alegria dels infidels es transformarà en llàgrimes de tristesa. "Això no són només paraules. Ho veureu", ha sentenciat.

Al-Shabab, un moviment radical islamista que va començar a lluitar fa vuit anys, forma part de la llista d'organitzacions terroristes dels Estats Units i ha crescut en poder i influència en els darrers anys.

stats