MÓN
Internacional 06/05/2011

Al-Qaida planejava un atemptat als trens dels EUA en el desè aniversari de l'11-S

Apareixen les primeres informacions del material que les tropes nord-americanes van emportar-se del complex on vivia Bin Laden al Pakistan, i que inclou ordinadors, discs durs i milers de documents que demostren que el líder d'Al-Qaida seguia activament les operacions de l'organització

Redacció
1 min
Al-Qaida també volia atemptar contra grans ciutats com Washington o Nova York / EFE

BarcelonaEls membres d'Al-Qaida van discutir un pla per fer descarrilar trens als EUA en el desè aniversari dels atacs de l'onze de setembre del 2001, segons informa el web de la cadena nord-americana CNN. Segons les autoritats del país, el pla no assenyala cap xarxa ferroviària concreta però alerta que els objectius eren els punts on hi ha ponts i valls. La informació és la primera alerta específica que els agents de la intel·ligència nord-americana han fet pública després d'intervenir el material informàtic de què Bin Laden disposava al complex del Pakistan on va rebre l'atac de les tropes especials dels EUA que va acabar amb la seva vida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha aclarit el departament de Seguretat Nacional, el pla, que es va començar a discutir al febrer del 2010, “no apareixia com res més que una idea sobre un paper”. Tot i així, les autoritats nord-americanes han dit que volen prendre's seriosament “qualsevol amenaça”. Entre els documents que estudia la intel·ligència nord-americana també hi apareix un pla per atemptar contra grans ciutats del país com Washington, Nova York, Los Angeles i Chicago. Aquests atacs havien de dur-se a terme en dates especials per als ciutadans dels EUA com el 4 de juliol o el dia de Nadal.

stats