Publicitat
Publicitat

El ministre alemany d'Afers Estrangers veu signes d'una dissolució del règim sirià

Afirma que cada cop hi ha més forces a l'estructura militar que donen l'esquena a Al-Assad

El ministre alemany d'Afers Estrangers , el liberal Guido Westerwelle , ha afirmat que ha vist signes de dissolució en el règim a Síria , encara que ha subratllat que parlar d'un ràpid final polític de Baixar al-Assad és prematur .

"Crec que és massa aviat per especular sobre això, p erò és evident que també en el règim d'Al -Assad s'ha iniciat un procés d'erosió . Veiem cada vegada més forces en l'estructura militar que donen l'esquena a Al- Assad " , ha afirmat el cap de la diplomàcia alemanya a la cadena pública ZDF . Alhora, ha qualificat de "molt preocupants" les informacions que arriben des de Síria i que asseguren que el règim utilitza armament pesat i porta a terme atacs aeris . "Per això , truco a la Xina i a Rússia, per retirar una vegada per sempre la mà protectora sobre el règim d'Al -Assad . És hora que també a Nova York es trobi la manera de parlar el mateix idioma i actuar conjuntament" , ha reiterat .

Ha afegit que "a causa de l'oposició dels dos estats, han fracassat de moment tots els intents en el Consell de Seguretat de l'ONU d'aprovar sancions contra el règim d'Al -Assad " . D'altra banda , Westerwelle va anunciar que Alemanya augmentarà en tres milions d'euros l'ajuda humanitària destinada als refugiats sirians , fins als onze milions d'euros.
Segons dades de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats ( ACNUR ) , ja hi ha més de 120.000 refugiats sirians registrats a Jordània , el Líban , Turquia i l'Iraq , als quals se sumen un gran nombre de casos sense comptabilitzar .

Més continguts de