Nou mapa energètic
Internacional 08/11/2011

Alemanya i Rússia inauguren un nou gasoducte a través del Bàltic

El Nord Stream evita passar per tercers països, com Ucraïna. Té capacitat per donar subministrament a 26 milions de llars

Ara
1 min

BarcelonaAlemanya i Rússia inauguren aquest dimarts el gasoducte Nord Stream, que connecta els dos països a través del mar Bàltic. El president rus, Dimitri Medvedev, de visita a Berlín, ha considerat la infraestructura un "esdeveniment de primer ordre" per a les relacions "entre Rússia i Alemanya i entre Rússia i Europa".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El gasoducte obre una via alternativa que permet una connexió directa sense tercers països, com Ucraïna, per on passaven fins ara la major part de les importacions europees de gas rus. Medvedev ha declarat que amb la nova infraestructura "s'assegura el subministrament d'energia a Europa".

La canalització submarina té capacitat per cobrir les necessitats energètiques de 26 milions de llars a Europa. La cancellera alemanya Angela Merkel i el primer ministre francès, François Fillon, participaran amb Medvedev a la cerimònia d'inauguració a la ciutat de Lubmin, a 250 kilòmetres al nord de Berlin.

stats