Internacional 06/07/2011

Nova Zelanda cancel·la l'alerta per tsunami

Les autoritats desactiven l'alarma després d'un terratrèmol de 7,8 graus a l'illa de Raoul, a uns 800 quilòmetres de Nova Zelanda, tot i que demanen a la població de la costa est que es mantingui allunyada del litoral, on s'estima que les onades arribaran afeblides i amb una altura màxima de metre i mig

Efe
1 min

SidneyLes autoritats neozelandeses han cancel·lat l'alerta de tsunami arran del sisme de 7,8 graus que va copejar ahir l'illa Kermadec, a uns 800 quilòmetres a l'est de Nova Zelanda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un missatge divulgat per les televisions i emissores de ràdio del país, el Servei de Protecció Civil ha indicat que "no s'espera una amenaça per tsunami en terra ferma". Les autoritats del país han demanat a la població de la costa est que es mantingui allunyada del litoral, on s'estima que les onades arribaran afeblides i amb una altura màxima de metre i mig. David Coetzee, portaveu del Servei de Protecció Civil, ha dit a Ràdio Nova Zelanda que és improbable que causi danys en terra. El portaveu ha assenyalat que el major risc un cop arribi a Nova Zelanda serà per als vaixells dels molls de la costa oest del país, a les tripulacions del qual ha recomanat adoptar mesures de seguretat.

El sisme es va produir a 48 quilòmetres de profunditat i a uns 12 quilòmetres de la illa de Raoul, en les Kermadec. El Centre d'Alertes del Pacífic, per la seva banda, va estendre l'avís de tsunami a Tonga i les illes Kermadec. El Centre de Tsunamis del Pacífic ja va ha cancel·lar l'alerta, però protecció civil de Nova Zelanda la mantenia.

stats