ÀSIA
Internacional 11/04/2012

Cancel·len l'alerta per tsunami a Indonèsia

L'epicentre del sisme ha estat a 33 quilòmetres sota l'aigua a la província d'Aceh, la mateixa que l'any 2004 va patir una onada gegant devastadora. Després de cinc hores s'ha desactivat l'alarma

Agències
1 min
Mapa de l'evolució del tsunami per hores. EFE

JakartaLes amenaces de tsunami al sud-est asiàtic i l'oceà Índic previstes per diverses agències d'estudis sismològics han quedat cancel·lades. Després d'un terratrèmol de 8,7 graus i de les seves rèpliques aquest dimecres a Indonèsia, l'alerta de l'arribada de grans onades a les costes de l'oceà Índic ha disminuït. Fins ara, l'efecte més visible del terratrèmol ha estat a la costa oest de l'illa de Sumatra, on hi han arribat onades de fins a un metre d'alçada. L'Índia també ha retirat l'alerta de les seves costes, on un miler de persones ja havien estat evacuades. El primer terratrèmol s'ha produït a la província d'Aceh, al nord d'Indonèsia, on l'any 2004 un devastador tsunami va arrasar la costa. Dues hores més tard s'ha produït una rèplica de 8,2 graus a l'escala de Richter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fins ara, Indonèsia havia llançat l'alerta de tsunami després que es produís un sisme de 8,7 graus a 33 quilòmetres sota l'aigua i a una distància de gairebé 500 quilòmetres de Banda Aceh, la capital de la província d'Aceh, al nord del país. Es tracta de la mateixa regió on l'any 2004 un devastador tsunami va arrasar la costa i va provocar la mort o la desaparició de 170.000 persones a Indonèsia i d'un total de 230.000 a diversos països de l'oceà Índic.

Les dades de les agències dels Estats Units indiquen que el terratrèmol s'ha produït a la part nord de l'illa de Sumatra, a 500 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Banda Aceh. El sisme s'ha pogut sentir a Indonèsia, l'Índia i també a la capital de Tailàndia, Bangkok.

stats