Estats Units
Internacional 04/08/2011

Psicosi a la universitat de Virgina Tech, quatre anys després de la massacre

Tres joves han assegurat haver vist un home armat pel campus nord-americà. El centre ha activat un ampli dispositiu policial, però no s'ha trobat cap sospitós. La universitat va ser molt criticada per no reaccionar prou ràpid durant la matança de 2007, en què van morir 32 persones

Redacció
2 min

Virgínia TechQuatre anys després que un estudiant sud-coreà matés 32 persones al campus, la universitat de Virginia Tech, als Estats Units, ha tancat portes i ha activat un ampli dispositiu policial amb por de reviure altre cop una massacre. Tres joves han assegurat haver vist un home armat pel campus. Unes hores després de l'alarma no s'havia trobat cap sospitós.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats del centre han penjat un missatge al seu web que adverteix els estudiants que "una persona amb un arma ha sigut detectada a Dietrick [un dels menjadors del campus]. No sortiu. Assegureu-vos que les portes estan tancades. Les forces de l'ordre estan a la zona. Truqueu al 911 si necessiteu ajuda".

Ara mateix, tant alumnes com professors són de vacances, però encara s'hi fan algunes activitats d'estiu.

"Les autoritats ens han demanat que ens quedem quiets fins que rebem més informació", ha dit el responsable de comunicació de Virginia Tech, a Blacksburg, Virgínia, a la CNN. El mateix portaveu ha assegurat un parell d'hores després de l'alerta que la policia no havia vist ningú per la zona. A les set del vespre, l'alerta es mantenia activada.

Les autoritats de la universitat de Virginia Tech va ser molt criticada per no reaccionar prou ràpid durant la massacre de Virginia Tech, el 16 d'abril de 2007, quan un estudiant sud-coreà de literatura anglesa, de 23 anys, va obrir foc i va matar 32 persones i en va ferir 29 més. Un cop acabat el tiroteig, el pistoler va suïcidar-se.

Fa uns dies, un home noruec va matar 93 persones en un tiroteig a l'illa d'Utoya, en un campus de les joventuts del partit laborista, i amb una bomba al centre d'Oslo.

stats