MÓN

Alliberats quatre periodistes francesos segrestats a Síria

El president Hollande confirma que els quatre periodistes segrestats el 2013 han estat posats en llibertat i estan bé de salut

El president de França, François Hollande, ha confirmat aquest dissabte que els quatre periodistes francesos segrestats a Síria des de juny del 2013 han estat alliberats i estan bé de salut. Hollande, en declaracions recollides pels mitjans francesos, ha manifestat el seu "immens alleujament" per l'alliberament d'Edouard Elias, Didier François, Nicolas Hénin i Pierre Torres, que està previst que tornin a França en les pròximes hores.

François, periodista de l'emissora Europe 1, i Elias, fotògraf, van ser segrestats el 6 juny del 2013 per quatre homes quan eren en una zona teòricament sota el control dels opositors al règim de Baixar al-Assad. Al cap de 16 dies, van ser retinguts Hénin, que treballava en un reportatge per al setmanari 'Le Point' i per a la cadena de televisió Art, i Torres, que es disposava a cobrir les eleccions organitzades pel municipi de Raqqa.