Internacional 26/12/2011

Almenys 33 morts en els atacs dels lleials a Baixar al-Assad en ciutats sirianes

La majoria de víctimes han estat a Homs, bastió de l'oposició

Efe
2 min

HomsAlmenys 33 persones han mort aquest dilluns en diferents poblacions de Síria en atacs de les forces lleials a Baixar al-Assad, segons els comitès de coordinació local. La majoria de les víctimes han estat a la ciutat d'Homs, un dels bastions de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El grup opositor detalla que 25 persones han mort a Homs, quatre més a la ciutat de Hama (també al centre del país), dues més a Idleb (nord) i una a Deraa (sud).

En barris d'Homs com ara Baba Amro, Al Bayada i Bab al Sabea s'han produït bombardejos amb artilleria pesada, explosions i trets per part de les forces de l'ordre.

Aquests atacs de l'exèrcit sirià s'han produït també en altres zones del nord, com ara al poble d'Al Yunesia, a prop de frontera amb Turquia, on almenys quatre soldats desertors haurien mort en enfrontaments amb els lleials a Al-Assad, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Diverses explosions han sacsejat la localitat de Duma, a la província de Rif Damasc (oest), escenari de forts xocs entre soldats desertors i l'exèrcit.

A més, les forces militars han recorregut la població d'Al Qauaria, a l'est, disparant contra les cases de forma indiscriminada, ha afegit l'Observatori.

Aquestes informacions no han pogut ser verificades per periodistes o organitzacions internacionals a casua de les restriccions imposades per les autoritats sirianes.

Ahir, el Consell Nacional Sirià (CNS), màxim òrgan de l'oposició, va instar els observadors de la Lliga Àrab, que es troben al país, a visitar immediatament Homs, que pateix "una amenaça real de genocidi i de crims contra la humanitat ".

L'objectiu de la missió d'observadors és comprovar sobre el terreny que el règim compleix amb la iniciativa de la Lliga Àrab per solucionar la crisi al país, que estipula, entre altres punts, la fi de la violència.

Des que van començar les protestes a mitjans de març passat, més de 5.000 persones han mort per la repressió governamental, segons l'ONU.

stats