MÓN
Internacional 26/03/2011

Almenys 75 detinguts a Londres pels aldarulls en la manifestació contra les retallades del govern

Acn
1 min
Un grup intenta trencar amb una taula un dels vidres de l'hotel Ritz a Londres, durant la jornada de protestes contra les retallades del govern britànic

LondresLa policia britànica ha detingut almenys 75 persones a Londres durant els disturbis paral·lels a la manifestació pacíficia contra les retallades del govern que havien convocat els sindicats del Regne Unit. Un grup d'unes 500 persones, segons la policia, han protagonitzat incidents violents al centre de la capital britànica i han atacat establiments com Topshop i bancs com Lloyds o Santander. Una trentena de persones i cinc policies han resultat ferits. Els sindicats han lamentat que les accions violentes d'una minoria hagin eclipsat "l'èxit" de la manifestació principal. La policia ha indicat que els activistes han intentat "espantar" la gent que estava de compres pel centre de Londres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La principal manifestació ha anat bé. Hem tingut més d'un quart de milió de persones al centre sense gairebé cap problema", ha assegurat en un comunicat el comandant de la policia, Bob Broadhurst. "Desafortunadament, un grup d'uns 500 criminals ha provocat desordres".

stats