Almenys un mort a Marsella després que un cotxe s'estavelli contra dues estacions de bus

Es desconeix si l'home, ja detingut, hi ha xocat deliberadament, però es descarta el vincle terrorista

Almenys una persona ha mort i una altra ha resultat ferida a la ciutat francesa de Marsella després que un cotxe s'estavellés contra dues parades d'autobús, segons ha explicat la policia francesa. La víctima mortal és una dona de 40 anys, i el ferit, un home que es troba en estat greu. 

El conductor del vehicle hauria impactat, amb una furgoneta Renault Master de color blanc que hauria estat robada, cap a les 8.30 h, contra una parada d'autobús del districte 13, i només mitja hora després, contra una altra del districte 11 de la mateixa ciutat. Tot i així, l'autor dels fets no ha estat detingut fins a les 10 h, al port vell de Marsella. 

Segons fonts oficials, de moment, no es té "informació" sobre "els motius" que han dut l'individu a encastar el seu vehicle contra les dues estacions.Tot i així, el fiscal de la República de Marsella, Xavier Tarabeux, ha indicat que no es tracta d'un acte terrorista i que la investigació se centra en el rerefons psiquiàtric. "No hi ha cap element que ens permeti qualificar-lo d'acte terrorista", ha declarat el fiscal.

Els mitjans francesos publiquen que el detingut seria un home de 35 anys de nacionalitat francesa, amb problemes psiquiàtrics i antecedents per fets de delinqüència comuna, però sense vincles amb el terrorisme.

La Policia Nacional francesa ha fet un tuit demanant a la ciutadania evitar la zona del Boulevard Charles Livon, situat al port vell de Marsella, i avisant de l'operació policial.