COSTA D'IVORI
Internacional 16/12/2010

Almenys vint morts i desenes de ferits en aldarulls amb partidaris del president guanyador i l'exèrcit

Seguidors del cap d'estat reconegut, Alassane Ouattara, i les tropes favorables al dirigent sortint, Laurent Gbagbo, s'enfronten als carrers de la capital ivoriana

Agències
1 min
Barricades als carrers de la capital ivoriana.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys vint persones han mort i prop d'una trentena han resultat ferides a la Costa d'Ivori en enfrontaments entre els dos rivals a la presidència del país, Laurent Gbagbo i Alassane Ouattara, segons diverses fonts. Entre les víctimes hi ha soldats de l'exèrcit favorable a Gbagbo i seguidors d'Ouattara.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els aldarulls s'han produït a la capital, Abidjan, quan un grup de manifestants s'han dirigit fins a la seu de la televisió estatal, que controla Laurent Ggabo, un dels dos dirigents, que s'ha proclamat vencedor de les últimes eleccions presidencials. També hi ha hagut enfrontaments entre forces de seguretat i membres de l'exèrcit rebel que lidera Alassane Ouattara en altres ciutats del país.

Després dels episodis de violència, l'ONU ha desplaçat fins a 800 cascos blaus a les portes de l'hotel que fa de quarter general d'Ouattara. Els voltants de l'edifici també han estat escenari d'enfrontaments violents.

stats