Almenys 24 morts en un atemptat contra el candidat electoral a Kabul

Hi ha una cinquantena de ferits, i els quatre atacants també van morir

Almenys 24 morts i una cinquantena de ferits en un atac contra les oficines del company de candidatura del president afganès, Ashraf Ghani, a Kabul. Entre les víctimes hi hauria els quatre atacants. "Com a resultat de l'atac 20 persones han mort i 50 més han resultat ferides", ha afirmat a l'agència Efe el portaveu del ministeri de l'Interior, Nasrat Rahimi. 

Els quatre atacants també van morir en l'assalt a les oficines del partit de l'excap de la Intel·ligència Amrullah Saleh i candidat a vicepresident de Ghani per a les eleccions generals del 28 de setembre. Les forces de seguretat van rescatar 150 persones que van quedar atrapades a l'edifici durant l'assalt. 

L'atac va començar aquest diumenge a la tarda amb l'explosió d'un cotxe bomba suïcida al voltant de les oficines. Després els atacants van irrompre a l'edifici, en el qual es van atrinxerar fins gairebé mitjanit. Les forces especials van llançar una operació per "netejar" l'edifici de quatre plantes que va durar sis hores. 

Ghani va afirmar que Saleh, que era a les oficines, va sobreviure a l'atac, i el seu partit va mostrar fotos del líder polític a casa seva. "El meu germà, fill autèntic afganès i primer vicepresident del meu equip electoral, Amrullah Saleh, ha sobreviscut a un atac complex dut a terme pels enemics de l'estat", va afirmar Ghani a Twitter.

L'atac arriba després que ahir comencés la campanya per a les eleccions presidencials del 28 de setembre, en què Ghani busca renovar el seu mandat. Les eleccions, les quartes des que va caure el règim talibà el 2001, se celebren simultàniament a les converses de pau entre els Estats Units i els insurgents.