Publicitat
Publicitat

Almenys una quarantena de morts en atemptats en esglésies catòliques de Nigèria

El grup islamista Boko Haram ha reivindicat la cadena d'atemptats

Almenys 39 persones han mort en atemptats contra esglésies catòliques perpetrats per la secta islamista Boko Haram a Nigèria, coincidint amb la celebració del Nadal, segons l'Agència de Notícies Nigeriana NAN.

La xifra de morts a l'església de Santa Teresa, a Madalla –a la rodalia de la capital, Abuja– és de 35 persones segons les dades d'aquest diumenge al vespre, però la xifra podria augmentar, segons han informat a la NAN responsables dels equips de rescat.

El coordinador de l'Agència Nacional d'Emergències de Nigèria (NEMA), Slaku Luggard, ha concretat que s'han recuperat 25 cadàvers entre les restes del temple.
Luggard creu que el nombre de víctimes podria augmentar a mesura que avancin les tasques de rescat.

Segons testimonis citats per l'agència de notícies nigeriana, uns 200 assistents als serveis religiosos a Santa Teresa estan desapareguts.

La policia ha confirmat a més la mort d'un agent en una segona explosió a la ciutat de Jos (al nord-est del país), que tenia com a objectiu un altre temple cristià, l'església de la Muntanya de Foc i dels Miracles. Un tercer atac, a la ciutat de Damaturu, ha causat almenys tres morts.

Segons fonts policials, a Damaturu –on ja havien mort
61 persones en enfrontaments entre Boko Haram i les tropes nigerianes la setmana passada– han explotat dues bombes. En la primera explosió, un terrorista suïcida i almenys dos soldats haurien mort en un atemptant amb cotxe bomba contra el centre d'operacions de l'exèrcit a la ciutat. El segon atac ha estat contra una comissaria de policia. I encara hi ha hagut un altre atemptat, contra un grup de cristians, a Gaidam.

El grup islamista Boko Haram s'ha atribuït l'onada atemptats mortals contra esglésies catòliques durant la celebració del Nadal cristià, ha informat el diari nigerià Sunday Trust.

El nord de Nigèria s'ha vist afectat aquest any per atemptats atribuïts al grup radical Boko Haram. Aquest grup, el nom del qual significa "Occident és pecat", es va responsabilitzar de l'atemptat de l'agost passat contra la seu de l'ONU a Abuja, en què van morir 24 persones.

Amb uns 150 milions d'habitants, que formen part de més de 200 grups tribals, Nigèria, el país més poblat d'Àfrica, pateix múltiples tensions per les profundes diferències polítiques, religioses i territorials que hi ha entre les seves comunitats.

Etiquetes

Més continguts de