ESPIRAL DE VIOLÈNCIA AL PRÒXIM ORIENT

Almenys de 21 morts en quatre dies de bombardeigs israelians a la franja de Gaza

L'espiral, desencadenada per l'assassinat selectiu d'un activista palestí divendres, és la més greu des de l'octubre. Les localitats

Almenys tres palestins, entre ells un menor, han mort en els bombardejos d'aquest dilluns de l'Exèrcit israelià sobre la franja de Gaza. S'eleva així a 21 la xifra de víctimes mortals des del començament de l'espiral de violència, divendres.

Prèviament, l'Exèrcit israelià havia informat, en un comunicat, que la seva Força Aèria havia atacat "un magatzem d'armes i quatre punts de llançament de coets al nord de la franja de Gaza, a més d'un altre lloc de llançament al sud de la franja ". Una portaveu militar va precisar a Efe que, durant la nit, les milícies palestines van llançar al voltant d'una vintena de coets, que no van provocar danys ni víctimes a Israel. Els atacs són, segons la nota de l'Exèrcit, "una resposta directa al continu foc de coets contra el sud d'Israel".

L'assassinat divendres passat del secretari general dels Comitès de Resistència Populars, Zuhair al Qaisi, en un atac aeri israelià va desencadenar una espiral de violència que va donar lloc a una pluja de coets per part de les milícies palestines  i a atacs israelians de represàlia. Els enfrontaments s'han saldat amb 21 morts palestins (entre ells tres civils, dos d'ells menors) i desenes palestins ferits, a més de quatre treballadors filipins ferits.

E s tracta de la major escalada de violència que es viu a la franja i els seus voltants des del mes d'octubre. Les localitats israelianes en un radi de quaranta quilòmetres al voltant de la franja (a la costa occidental del centre del país) es troben en estat d'emergència i uns 200.000 estudiants israelians no aniran avui a l'escola.