Món
Internacional 15/12/2011

Almenys 107 morts per consumir alcohol adulterat a l'Índia

La majoria de víctimes han patit vòmits, problemes respiratoris i d'insuficiència cardíaca. La beguda alcohòlica, coneguda localment amb el nom de 'cholai', hauria estat barrejat amb un producte químic no identificat

Efe
1 min
La ingesta de l'alchol adulterat ha provocat insuficiència respiratòria als afectats / EFE

Nova DelhiAlmenys 107 persones han mort i 50 més es troben en estat crític per la ingesta d'alcohol adulterat a la localitat de Sangrampur, a l'estat de Bengala (Índia), segons l'últim recompte divulgat per l'agència oficial PTI.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els primers morts es van produir aquest dimecres, però els mitjans locals apuntaven aquesta matinada que la xifra de morts encara podia incrementar-se en les pròximes hores a causa de l'estat d'extrema gravetat en què es trobaven alguns dels afectats.

Segons la cadena de televisió NDTV, la majoria de víctimes han patit vòmits, problemes respiratoris i d'insuficiència cardíaca.

Els afectats, majoritàriament treballadors, van consumir l'alcohol adulterat en una licoreria pròxima a l'estació de tren de la localitat.

Després de conèixer la magnitud de la intoxicació, un grup de veïns enfurismats han destrossat el local on es va vendre l'alcohol, que hauria estat barrejat amb un producte químic no identificat. La barreja es coneix localment com cholai.

La cap del govern regional de Bengala, Mamata Banerjee, ha declarat avui als mitjans locals que es prendran mesures dràstiques contra la venda il·legal d'aquest tipus d'alcohol de fabricació casolana.

stats