Cimera de l'OTAN
Internacional 21/05/2012

Almenys 45 detinguts en les protestes contra l'OTAN a Chicago

La policia impedeix als manifestants acostar-se al centre de convencions on se celebra la reunió. Els xocs es donen al final d'una marxa pacífica

Efe
1 min

ChicagoAlmenys 45 persones van ser detingudes la matinada de dilluns a Chicago durant els enfrontaments entre manifestants contraris a l'OTAN i la policia al final d'una marxa per la pau contra la cimera de l'organització transatlàntica. Els disturbis es van produir quan alguns dels congregats es van negar a dispersar-se. Segons ha informat la policia de Chicago, quatre membres dels cossos de seguretat van ser traslladats a hospitals per les ferides que van patir durant els disturbis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Líders de la protesta van demanar calma, però diversos centenars de manifestants, vestits de negre i amb la cara tapada, es van negar a seguir les instruccions de la policia, que els demanava que canviessin el rumb per no acostar-se més al centre de convencions on es reuneixen els mandataris de l'Aliança.

La policia antiavalots va formar un parapet d'efectius per frenar l'avanç dels manifestants, els quals no van fer cas de la barrera i els agents van desenfundar les porres per dispersar la multitud. L'enfrontament es va produir al final del que havia estat una manifestació pacífica, on diverses desenes d'activistes provinents de tot el món i músics i líders pro drets civils cridaven a favor de la pau mundial. Des de primera hora del matí, veterans de guerra i membres del moviment Ocupa Wall Street van començar a concentrar-se al Grant Park, al costat del llac Michigan, amb pancartes en què es llegien missatges contraris a l'OTAN i a la guerra.

stats