Internacional 19/09/2013

Almenys un mort i 140 ferits en una operació policial contra l'últim bastió dels Germans Musulmans a Egipte

Les forces de seguretat assalten Kerdasa, una població controlada pels islamistes des del cop d'estat del 3 de juliol

Ara
1 min
Operació policial contra els Germans Musulmans a la ciutat de Kerdasa. AHMED KHALED / EFE

El CaireAlmenys un policia ha mort aquest dijous en una operació de les forces de l'ordre egípcies a la localitat de Kerdasa, als afores del Caire, a mans de grups islamistes i dels Germans Musulmans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'oficial era assistent del secretari general de seguretat a la província de Guiza. Les forces de seguretat havien entrat a Kerdasa per recuperar el control d'una zona dominada pels islamistes, acusats d'haver cremat comissaries de la policia el passat 11 de juliol.

28 persones han sigut detingudes durant l'operació i 140 islamistes han resultat ferits, segons ha dit el portaveu del ministeri de l'Interior, Hany Abdel Latif.

Latif ha afegit que "les forces de seguretat no es retiraran [de Kerdasa] fins que sigui netejat el niu de terroristes i criminals".

La televisió estatal egípcia ha assegurat que les autoritats han utilitzat gas lacrimogen durant els atacs.

Dotzenes d'armes retirades

Les forces de seguretat asseguren que s'han emportat dotzenes d'armes i llançagranades. 11 policies van morir en aquesta mateixa zona en una altra operació el mes passat.

Des de la caiguda del derrocat president Mohammed Mursi han mort almenys 1.000 persones a Egipte i 2.000 han sigut arrestades des de la seva caiguda. Un centenar de policies han mort en els enfrontaments des del passat 3 de juliol.

stats