Almenys 48 morts en un atac suïcida contra una escola a Nigèria

Els fets podrien ser obra del grup terrorista islamista Boko Haram, que ha implantat un règim de terror al país

Un atemptat suïcida en una escola de secundària de la localitat de Potiskum, al nord-est de Nigèria, ha deixat un mínim de 48 morts i 79 ferits, segons han confirmat diversos testimonis als mitjans locals. De moment ningú ha reclamat l'autoria dels fets, però els mitjans del país creuen que podrien ser obra del grup terrorista islamista Boko Haram, que ha implantat un règim del terror a la zona.

Segons els testimonis, els cossos de les víctimes s'amuntegaven a terra, i diversos professors i estudiants han començat a traslladar els ferits a l'hospital. El nombre de víctimes mortals podria augmentar en les properes hores, perquè encara hi ha un nombre elevat de ferits greus que no han pogut ser traslladats a l'hospital. 

L'atac suïcida ha estat confirmat pel comissari de policia de l'estat de Yobe, d'on Potiskum és capital, que s'ha traslladat al lloc dels fets.

L'artefacte ha explotat prop de les 7:45 hora local (la mateixa hora que a Catalunya), quan els estudiants estaven reunits en una assemblea abans de començar les classes. Una veïna de la zona citada pel Daily Trust, Kulu Mustapha, ha dit que "l'atacant suïcida duia el mateix uniforme que utilitzen els estudiants de l'escola. Això li ha permès apropar-se molt més al lloc on es produïa l'assemblea, on ha dut a terme l'atac".  

Règim del terror

Potiskum és la capital comercial de l'estat de Yobe, un dels tres estats nigerians on encara està en vigor l'estat d'emergència decretat pel govern de Nigèria per la violència del grup terrorista islamista Boko Haram. Es creu que els terroristes, que volen instaurar un règim islamista al país, podrien estar darrere de l'atac d'avui. 

Boko Haram significa, en les llengües locals, "La educació no islàmica és pecat", i des del gener ha matat més de 3.000 persones, segons dades del govern nigerià.


Més continguts de