AMÈRICA LLATINA
Internacional 15/02/2012

Almenys 357 morts en un incendi en una presó d'Hondures

El centre penitenciari sobrepassava les capacitats d'aforament. Els familiars de les víctimes denuncien que les forces de seguretat van trigar massa a obrir les cel·les incendiades. Hi ha hagut disturbis amb la policia a l'entrada de la presó

Agències
1 min
Presos ferits per l'incendi. REUTERS

TegucigalpaCom a mínim 352 presos han mort aquest dimecres en l'incendi d'una presó de Comayagua, a la regió central d'Hondures, segons ha informat una font oficial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La cap de Medicina Forense del ministeri Públic, Lucy Marrder, ha dit que es trigarà diversos dies a fer la identificació dels cossos i a dur a terme la investigació. De moment es desconeixen les causes de l'incendi, segons informa l'agència Efe. Els familiars de les víctimes denuncien que les forces de seguretat van trigar massa a obrir les cel·les incendiades i hi ha hagut enfrontaments amb la policia a les portes de la presó.

Es tracta d'una de les pitjors catàstrofes penitenciàries a l'Amèrica Llatina i els mitjans locals informen que els presos han mort cremats dins de les cel·les. Segons la primera hipòtesi del diari hondureny 'La Tribuna', tot apuntaria a un motí, malgrat que no es descarta un possible curtcircuit.

stats