Internacional 26/04/2013

Almenys 38 morts en un incendi en un psiquiàtric de Moscou

És el més greu dels últims 40 anys. La majoria de les víctimes s'han cremat vives

Efe
1 min
Llits cremats al psiquiàtric de Moscou. REUTERS

MoscouAlmenys 38 persones han mort aquesta matinada de divendres en un incendi en un psiquiàtric dels afores de Moscou. Es tracta de l'incendi més greu a Rússia dels últims 40 anys, i almenys 29 de les 38 víctimes han mort cremades vives (la ,per inhalació de fum).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En aquests moments hem rescatat de l'edifici cremat 36 cossos. Set tenen signes d'intoxicació per inhalació de fum, mentre que la resta, han mort cremats", ha explicat la portaveu del Comitè d'Instrucció (CI) regional, Inina Guménnaya. En l'incendi han mort 36 pacients i dos treballadors.

Només tres persones, dos pacients i una infermera, van aconseguir sortir amb vida de l'incendi, que ha tingut lloc a dos quarts de dues de la matinada, hora local (dos quarts de dotze a Catalunya).

Tot i que els investigadors tenen diverses versions sobre les causes del foc, entre els quals, l'incendi premeditat, en les últimes hores ha guanyat terreny la possibilitat que una cigarreta mal apagada fos l'origen de la tragèdia, segons ha apuntat Guménnaya a les agències locals.

stats