Almenys 150 morts en un terratrèmol al sud-oest de la Xina

El sisme ha afectat la província de Yunnan i les comunicacions han quedat greument afectades

Almenys han mort 150 persones, n'han resultat ferides 1.300 i n'hi ha 180 de desaparegudes després d'un terratrèmol de 6,5 graus a l'escala de Richter a la província de Yunnan, al sud-oest de la Xina, segons els mitjans locals.

Segons el Centre Sismològic de la Xina, el sisme s'ha produït a la tarda, hora local, i l'epicentre s'ha situat al comtat de Ludian, que té 265.900 habitants, pertanyent a la ciutat de Zhaotong, a Yunnan.

Pel que sembla, es tracta d'una zona remota de la província, gairebé exclusivament agrícola.

El sisme ha fet caure alguns edificis i n'ha danyat d'altres, en particular els de construcció més antiga, segons l'agència Xinhua.

El rescat, en marxa

Els efectius de la policia i de serveis de socors s'han desplaçat a les zones afectades, i s'hi han fet arribar milers de tendes de campanya, llits desplegables, mantes i roba d'abric.

La majoria dels habitants de la zona han sortit al carrer, segons testimonis presencials, que han precisat que l'electricitat està tallada i els serveis de comunicacions s'han vist afectats i és difícil contactar amb veïns de Ludian per telèfon.

El sud-oest és una zona de freqüent activitat sísmica i, en aquesta època de l'any, també hi ha intenses pluges, que el mes passat van causar inundacions i corriments de terres.