MÓN
Internacional 21/06/2011

Almenys 44 persones moren en un accident aeri a Rússia

Un avió Tupolev 134 s'ha incendiat quan intentava aterrar enmig de la boira, al nord del país. Vuit persones més han resultat ferides, set d'elles molt greus

Agències
2 min
Fotograma d'una gravació en què es veu el Tupolev sinistrat / REUTERS

Besovets, RússiaAlmenys 44 persones han mort i 8 més han resultat ferides quan un avió de passatgers s'ha trencat i incendiat mentre intentava aterrar enmig de la boira al nord-oest de Rússia, segons ha dit un portaveu del ministeri rus d'Emergència aquest dimarts. El Tupolev 134, amb 52 persones a bord, incloent-hi els 9 membres de la tripulació, s'ha estavellat a prop d'una carretera a un quilòmetre de la pista de l'aeroport de Besovets, als afores de la ciutat de Petrozavodsk, al nord del país, a última hora d'aquest dilluns. "La informació preliminar que tenim indica que 44 persones han mort", ha dit per telèfon a Reuters Irina Andriyanova, portaveu del ministeri d'Emergència. "Vuit persones més han resultat ferides, de les quals set estan en condicions molt greus".



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El web de notícies rus LifeNews assegura que un nen de 10 anys anomenat Anton ha sobreviscut a l'accident, però no dóna més detalls sobre el seu estat. "Hem dut un nen a l'hospital local. Estava molt greu", ha dit una treballadora mèdica a una televisió local al lloc de l'accident. Afegia que en total havien dut cinc persones a l'hospital. Un testimoni, que no ha volgut donar el seu nom, ha assegurat a la mateixa televisió que "tot estava amb foc". Un fotògraf a l'indret del sinistre ha vist restes carbonitzades de l'avió i dotzenes de membres de cossos d'emergència i bombers. 



El Tupolev 134 que s'ha estavellat aquest dilluns pertanyia a la companyia privada RusAir. L'avió havia sortit de l'aeroport de Moscou Domodedovo. RusAir, especialitzada en vols xàrter, ha declinat fer declaracions sobre l'accident. La majoria dels passatgers eren russos, però segons l'agència de notícies Interfax, també hi havia persones de nacionalitat sueca. Les caixes negres, que han sigut recuperades, hauran de donar més detalls sobre l'accident.

La història negra dels Tupolev

El president rus, Dmitri Medvédev, que ha canviat el seu Tupolev per un jet executiu de fabricació francesa, va criticar l'abril passat els defectes en els avions construïts al país i els baixos registres de seguretat aèria russos. Un dels desastres aeris més importants d'un Tupolev va tenir lloc l'abril del 2010, quan l'avió oficial del president polonès Lech Kaczynski es va estavellar a prop de l'aeroport de Smolensk, a l'oest de Rússia. 96 persones, inclosos Kaczynski i la seva dona i un gran nombre de membres de primera línia del seu govern, van morir en l'accident.

stats