Almenys 40 detinguts en les protestes prodemocràtiques davant del govern de Hong Kong

Els manifestants encerclen des de la nit el parlament i la seu de l'executiu per reclamar el sufragi universal sense restriccions

Almenys 40 persones han estat detingudes aquesta matinada a Hong Kong durant els enfrontaments entre centenars de policies i els manifestants pro-democràcia, que han intentat encerclar els edificis governamentals durant tota la nit. Centenars de persones continuen a l'àrea de l'Almirallat, el principal campament des d'on es dirigeixen les protestes democràtiques que avui compleixen 65 dies.

Els manifestants intenten des de primera hora de la nit d'ahir bloquejar els accessos als principals edificis governamentals, entre ells el Consell Legislatiu (Parlament) i l'oficina de la Direcció de Govern.
 El Govern ha instat els funcionaris a no acudir als seus llocs de treball i el Consell ha cancel·lar les sessions programades aquest matí. 

La policia ha fet servir gas pebre i ha carregat contra els manifestants en nombroses ocasions al llarg de tota la nit i des del matí van servir mànegues d'aigua. En una altra zona de la ciutat, al barri de Mong Kok, 12 manifestants han estat detinguts.
En aquest districte obrer es van produir enfrontaments entre manifestants i policia la setmana passada pel desallotjament de l'acampada que el moviment de protesta tenia instal·lada allà des de finals de setembre.


Alex Chow, líder de la Federació d'Estudiants de Hong Kong, una de les organitzacions convocants de la protesta, ha demanat aquest matí que la gent s'acosti a la zona per superar el setge policial. Els organitzadors han explicat que aquesta nova forma de protesta és un pas més per pressionar el govern de Hong Kong a instaurar el sufragi universal sense restriccions.