Quatre persones mortes en un tiroteig al sud-est del Canadà

La policia confirma la detenció d'un sospitós i la mort de dos agents

Quatre persones han mort aquest divendres en un tiroteig a Fredericton, la capital de la província canadenca de Nova Brunsvic, situada al sud-est del país, segons ha informat la policia, que també ha anunciat la detenció d'un sospitós. Dues de les víctimes són agents de la policia, informa Reuters.

Després de demanar calma i que la població evités acostar-se a la zona afectada, la policia ha comunicat que dona per tancat l'episodi i que no hi ha riscos per a la ciutadania, però no ha informat ni dels motius ni de la relació de la persona detinguda.

Testimonis havien assegurat haver sentit una dotzena de trets cap a les 9 del matí que provenien d'un habitatge d'una àrea residencial de Frederiction, una ciutat de menys de 60.000 habitants.

El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha mostrat la seva preocupació per l'"horrible" notícia de Frederiction a través d'un tuit.

El 2014 un tiroteig massiu també a la província de Nova Brunsvic va acabar amb tres agents morts i dos més de ferits. Va ser l'incident més greu d'aquest tipus registrat al país nord-americà, on les lleis de control d'armes són molt més restrictives que als Estats Units i on els atacs contra les forces de seguretat són completament atípics.

El mes passat un home també va disparar en un concorregut carrer de Toronto –la capital de la província d'Ontario, al sud-est del Canadà–, va matar dues persones i tretze més van ser ferides. Després va acabar amb la seva vida.

Precisament les autoritats de la província d'Ontario han assegurat aquesta setmana que destinaran més diners a les forces de seguretat i que mantindran entre reixes els detinguts, acusats d'haver comès un delicte d'armes, mentre esperen el judici.

Més continguts de