Guerra latent
Internacional 19/10/2011

Almenys 24 soldats turcs morts en una onada d'atacs al Kurdistan

Ankara en responsabilitza la guerrilla del PKK i ha ordenat una operació de resposta a gran escala a la frontera amb Iraq. És el nombre més alt de víctimes turques des de 1993

Afp
1 min
Zona on s'han produit els atacs, a la frontera entre Turquia i l'Irak / GOOGLE MAPS

AnkaraAlmenys 24 soldats turcs han mort en una onada d'atacs de rebels turcs la nit de dimarts en bases de la gendarmeria turca a la frontera entre Turquia i l'Iraq, segons fonts dels serveis de seguretat turcs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Diverses milícies de l'il·legalitzat Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) haurien atacat vuit bases a les localitats de Cukurca i Iusekova, a la província de Hakkari, on es troben controls de la policia fronterera. Segons informen cadenes de televisió locals, l'exèrcit ha llançat aquesta nit una operació per terra i aire contra els assaltants.

El cap de l'estat major, el general Necdet Ozel, i altres alts comandaments han arribat al lloc dels fets per fer-se càrrec de la situació. Es tracta de l'atac amb més víctimes turques de la història del PKK des de 1993, quan 33 soldats van morir en un atac.

L'aviació turca bombardeja regularment les bases del PKK al nord de l'Iraq, sovint amb avions no tripulats, però des del febrer de 2008 no es fa cap incursió terrestre, cosa que molts militars turcs estan reclamant com a únic camí eficaç per combatre la resistència kurda.

stats