Obama: "La història jutjarà Castro"

Dirigents llatinoamericans lamenten la mort d'un "amic" a través de les xarxes socials

S'ha fet esperar, però el president dels Estats Units, Barack Obama, ha comunicat aquest dissabte el seu condol al poble cubà per la mort de Fidel Castro. Obama ha afirmat que "la història registrarà i jutjarà" l'impacte del Comandante".

Diversos caps d'estat llatinoamericans també han fet servir les xarxes socials per lamentar públicament la mort de l'exlíder cubà, Fidel Castro. El veneçolà Nicolás Maduro ha comunicat a través del seu compte de Twitter el seu condol, ha assenyalat que Castro marxa cap a la "immortalitat" i ha recordat la trajectòria revolucionària dels dos països.

Rafael Correa, president de l'Equador, ha lamentat la pèrdua "d' un dels grans"


Fora de l'òrbita boliviana, també ha lamentat la pèrdua el president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, que a través de Twitter ha qualificat Castro de "referent emblemàtic del segle XX" i de "gran amic de Mèxic". 

"Llums i ombres" de Castro: les reaccions dels polítics espanyolsEl president de Rússia, Vladímir Putin, també s'ha sumat als condols per la mort del líder cubà, a qui ha descrit com el constructor d'"una Cuba lliure i independent que va convertir, juntament amb els seus aliats, en un membre influent de la comunitat internacional i exemple inspirador per a molts països i pobles".

Des de Sud-àfrica, la Fundació Nelson Mandela ha traslladat les condolences al "govern i el poble cubà" amb una foto d'uns somrients Castro i Mandela durant una trobada a l'illa poc després de la sortida de la presó del líder antiapartheid. 

El president Donald Trump també ha mostrat la seva primera reacció a la mort de Castro, amb un missatge curt al seu compte personal de Twitter: "Fidel Castro és mort!". De moment, el govern dels Estats Units no ha publicat cap comunicat oficial arran de la mort de l'exdirigent cubà.