Egipte
Internacional 19/05/2011

Amnistia Internacional exigeix justícia per als represaliats durant les protestes populars

Un informe de l'ONG documenta "el despreci per la vida" mostrat per les forces de l'ordre. Uns 840 manifestants van ser assassinats

J. Benavente
1 min

BarcelonaL'ONG Amnistia Internacional (AI) presenta un exhaustiu informe de 113 pàgines, Egypt rises: killings, detentions and tortures in the '25 January Revolution', que documenta 840 morts durant les protestes populars de principis d'any en contra de l'expresident egipci, Hosni Mubàrak, i exhorta les autoritats del país nord-africà a impartir justícia a totes les víctimes de la repressió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'informe arriba dos dies abans que l'exministre de l'Interior egipci, Habib el-Adly, sigui jutjat per la seva responsabilitat en les matances. Un primer pas apreciable però insuficient, segons AI, que demana per als familiar de les víctimes "la veritat sobre allò que ha passat, una reparació adequada i que (absolutament) tots els responsables siguin portats davant la justícia".

Més de 6.000 persones va resultar ferides en manifestacions massives, com les de la plaça Tahrir, i moltes d'elles van morir a conseqüència de trets a la part posterior del cos (fins i tot al cap), fet que demostra, segons AI, el "despreci per la vida" mostrat per les autoritats egípcies.

stats