Internacional 22/05/2013

Angela Merkel és la dona més poderosa del món per tercer any consecutiu, segons Forbes

Dilma Rousseff, Angelina Jolie i Shakira també apareixen a la llista anual que la publicació realitza sobre les 100 dones més poderoses del món

Efe
1 min
Merkel a Brusel·les el dia que Forge l'ha declarada la dona mes poderosa per tercer any consecutiu el 22/05/2013 / EFE

Nova YorkLa cancellera alemanya, Angela Merkel, lidera per tercer any consecutiu la llista de les 100 dones més poderoses del món que elabora la revista 'Forbes'. La presidenta de Brasil, Dilma Rousseff, i l'esposa de Bill Gates, Melinda Gates, ocupen el segon i tercer lloc, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Com a líder del govern alemany en una Europa en crisi econòmica, Angela Merkel es manté en la llista en la primera posició i ja és el vuitè any que hi forma part. La llista es realitza a partir del poder adquisitiu, la presència mediàtica i l'impacte social dels seus components.

Un fet que destaca de la llista és que quatre dels cinc primers llocs els ocupen polítiques. Les esmentades Merkel i Rousseff es troben al primer i segon lloc. I a la quarta i a la cinquena posició hi ha la primera dama dels EUA, Michelle Obama, i l'exsecretària d'estat dels EUA, Hillary Clinton.

La personalitat de l'espectacle més poderosa és Oprah Winfrey, situada a la posició número 13. Beyoncé, Angelina Jolie i Shakira també apareixen a la llista, en les posicions 17, 37 i 52, respectivament. La més jove que hi apareix és la també artista Lady Gaga, de 27 anys, i en la posició 45. La reina Elisabet II d'Anglaterra és la més vella i l'única octogenària. És a la posició 40.

L'única espanyola ocupa el sisè lloc. És Rosalia Mera, la fundadora de Zara juntament amb el seu exmarit Amancio Ortega.

La llista completa es pot veure al web de la revista 'Forbes'.

stats